Sari la conținut

Cat de corect este un top fara BIBLIE?

„Caci niciun cuvant de la Dumnezeu nu este lipsit de putere.” (Luc. 1:37), „Caci Cuvantul lui Dumnezeu este viu si lucrator” (Evr. 4.12).

Publicatia „Huffington Post” a realizat si publicat un top 10 al cartilor care ii ajuta pe oameni sa depaseasca momentele grele din viata, le ofera imaginea de ansamblu in perioadele de confuzie si le ofera liniste si confort, in mijlocul zbuciumului vietii. Ziarul ofera, astfel, unor carti, o pozitie privilegiata, pentru ca unui bestseller nu ii strica niciodata mai multa publicitate!… Facand o enumerare, fara vreo alta clarificare, referitoare la ce sta scris in respectivele produse editoriale, putem scrie titlurile si autorii cartilor suite pe podium, asa cum sunt amintite si in gandul.info: Arta de a Pilota in ploaie, de Garth Stein; Cum sa ajungi de unde esti unde vrei sa fii – 25 de principii pentru succes, de Jack Canfield; Drumul spre Wellville, de T. C. Boyle; Cand lucrurile rele li se intampla oamenilor buni, de Harold S. Kushner; Micul Print, de Antoine de Saint Exupery; There’s treasure everywhere – A Calvin and Hobbies Collection, de Bill Watterson; Iubire magica – Puterea tainica a relatiilor intime, de Marianne Williamson; A year by the sea, de Joan Anderson; Zen and the art of motorcycle maintenance, de Robert M. Pirsig; Pescarusul Jonathan Livingston, de Richard Bach.

Unele carti, dintre cele mentionate in topul celor zece carti mangaietoare si sustinatoare, pot fi contestate pentru aceasta calitate invocata, din punctul meu de vedere, dar nu despre acestea vreau sa scriu, ci despre Marea absenta a topului, Cea care ar fi trebuit sa fie, de fapt, pe primul loc: Biblia, al carei Autor este Dumnezeu.

Nu stiu dupa ce criterii cartile respective au fost incluse in top, insa daca ar fi sa avem in vedere momentele grele ale vietii si potentialul de mangaiere, redresare si reorientare al unor produse editoriale, putem afirma ca, fara dubiu, Biblia este resursa completa, atat din perspectiva ariei de probleme acoperite (oferind raspuns pentru orice tip de problema), cat si in ceea ce priveste posibilitatea de a oferi un raspuns deplin (chiar preaplin) pentru o problema anume. Nu stiu nicio alta carte care sa vina in intampinarea nevoilor si dorintelor umane mai mult si mai bine decat Biblia, iar daca altcineva poate sa spuna altceva, pentru ca eu nu am o minte enciclopedica si doresc sa aflu si parerile altora, astept cu nerabdare sugestia. Si, chiar daca as primi propuneri bine argumentate, care sa contrazica afirmatia mea si pe care nu le-as putea contraargumenta, totusi, ar mai fi si altceva, care ar detasa Biblia: Biblia este o carte vie. Ea nu ofera vorbe goale; Biblia inseamna cuvinte vii, pline de putere, care ofera sustinere si salvare reale.

Pentru ca Biblia nu este doar o carte, ci o Carte vie, absenta Ei din topul mentionat este corecta, caci nu poti pune la un loc lucrurii vii si lucruri moarte – acestea nu pot fi comparate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *